Productnieuws

CloudEdge van Hillstone voor Network Function Virtualization

Hillstone Networks lanceert deze maand CloudEdge voor Network Function Virtualization (NFV), een virtuele firewall die ondersteuning biedt voor verschillende cloudplatformen en voor vier veelgebruikte hypervisors. Hiermee komt de firewall volgens de leverancier tegemoetkomt aan diverse vraagstukken binnen meerdere sectoren.

NFV wordt door telecomleveranciers en internet service providers gebruikt om hun netwerken over te zetten naar gevirtualiseerde netwerken. De reden hiervoor is dat traditionele netwerken last hebben van een wildgroei aan hardware. De netwerken vereisen steeds meer ruimte en stroom en hebben regelmatig te maken met problemen bij het beheer van netwerkfuncties en applicaties. Bovendien verouderen hardware gerelateerde producten binnen deze omgevingen snel, zodat de benodigde capaciteit niet meer behaald wordt en innovatie achterloopt. NFV lost deze problemen op door veel netwerkfuncties te consolideren. Het is bovendien een de door de industrie bepaalde standaard. Een NFV-oplossing zorgt ervoor dat het netwerk op elk moment omhoog of omlaag geschaald, of zelfs uitgezet, kan worden, zonder dat er een investering in hardware gedaan hoeft te worden. Daarom neemt de inzet van NFV-oplossingen onder telecomleveranciers en internet service providers (ISPs) flink toe.

CloudEdge van Hillstone Networks is een virtuele firewall die ondersteuning biedt voor:

  • Hypervisors: Esxi, KVM, Hyper-v, Xen Server
  • Verschillende cloud platformen zoals VMware, OpenStack, AWS, Azure en Alibaba Cloud

Door de inzet van CloudEdge kunnen cloud operators Hillstone NFV beheren en configureren vanuit bestaande management frameworks. De Management Agent, die kan integreren met cloud management platformen, biedt tevens een API-interface voor geavanceerde integraties. De Hillstone License Management Server (LSM) regelt automatisch het licentiebeheer. Met dit volledige portfolio aan cloud-toepassingen komt Hillstone tegemoet aan de vraag naar een complete NFV-oplossing die in alle netwerk-omgevingen goed uitgerold kan worden en optimaal presteert.

Thomas Calf, accountmanager bij Contec, de distributeur van Hillstone Networks in de Benelux: “De inzet van cloud-oplossingen bij telecombedrijven en internet service providers is een logisch antwoord op de beperkingen die zij ondervonden bij het gebruik van traditionele netwerken. De populariteit van Network Function Virtualisation neemt hand over hand toe, maar het beheer van de security binnen de verschillende cloud platformen en hypervisors was tot nu toe vrij complex. Door de introductie van CloudEdge hebben cloud operators toegang tot een volledige VNF-oplossing die een einde maakt aan deze complexiteit en een zeer geavanceerde beveiliging biedt die voldoet aan de hoogste en meest actuele security-eisen.”

Klik hier voor meer nieuws van Hillstone Networks.

Naar boven