Women in IT

Digital Girl Challenge trekt jonge vrouwen naar digitale technologie

digital girl challenge

RightBrains start vrijdag 5 april de Digital Girl Challenge. De wedstrijd is erop gericht jonge vrouwen kennis te laten maken met de ICT-sector.

RightBrains start vrijdag 5 april de Digital Girl Challenge. De wedstrijd is erop gericht jonge vrouwen kennis te laten maken met de carrièremogelijkheden in de ICT-sector. De winnaar, die in juni tijdens het RightBrains Zomerevent wordt bekendgemaakt, ontvangt een smart bag van MINOIS ter waarde van 598 euro.

De toestroom van talent naar functies in digitale technologie staat steeds meer onder druk en vrouwen kiezen vaak niet bewust voor een carrière in dit werkveld. De Digital Girl Challenge is bedoeld om de instroom van jonge vrouwen te stimuleren door ze in contact te laten komen met vrouwelijke rolmodellen.

De deelnemers publiceren tijdens de Digital Girl Challenge een blog (of vlog) over hun kennismaking en wat ze geleerd hebben van hun ontmoeting. De jury kiest vervolgens op 29 mei de tien meest inspirerende verhalen. Daaruit wordt tijdens het RightBrains Zomerevent op 13 juni de winnaar gekozen. De jury bestaat uit: Geke Rosier, oprichter van RightBrains, Kim Loohuis, journalist en copywriter en Simone Tertoolen, oprichter van MINOIS.

Passie en creativiteit
Geke Rosier, oprichter van RightBrains over de Digital Girl Challenge: “Er wordt tijdens het studeren te weinig aandacht besteed aan de impact en kansen van digitalisering en technologie op banen in de arbeidsmarkt. Door de jonge generatie vrouwen te koppelen aan vrouwelijke rolmodellen in het vakgebied, willen we hen informeren, inspireren en meer bewustwording te creëren over hun digitale toekomst.”

Dat is de reden dat Rosier koos voor een rolmodel in de jury van de Digital Girl Challenge: Simone Tertoolen. “Zij is oprichter van MINIOS, en in mijn ogen het perfecte voorbeeld van ondernemerschap, creativiteit en passie voor technologische innovatie.” Industrieel ontwerper Tertoolen is de bedenker en ontwikkelaar van de smart bag waar de winnares kans op maakt. Deze ’slimme’ tas, gemaakt van Italiaans leer, heeft verlichting van binnen, een usb-port en eigen draadloze lader. “Het is in mijn ogen een prachtig voorbeeld van wat je met kennis van technologie in combinatie met creativiteit en passie kunt bereiken”, zegt Rosier.

Naar boven