Productnieuws

FortiGate Virtual Machine van Fortinet nu beschikbaar in Google Cloud

fortigate virtual machine

Fortinet stelt zijn FortiGate VM (Virtual Machine) beschikbaar voor gebruikers van Google Cloud. Deze oplossing biedt meerdere beveiligingslagen voor cloudnetwerken.

Fortinet stelt zijn FortiGate Virtual Machine beschikbaar voor gebruikers van Google Cloud. Deze oplossing biedt on-demandcapaciteit en meerdere beveiligingslagen voor dynamische zakelijke cloudnetwerken.

De next generation firewall FortiGate Virtual Machine is beschikbaar op basis van BYOL (bring your own license) via de marktplaats Google Cloud Launcher. Organisaties kunnen met deze oplossing applicaties en workloads veilig overzetten naar de publieke cloud van Google op basis van consistente en geautomatiseerde beveiligingsregels. FortiGate Virtual Machine helpt gebruikers van Google Cloud om een beroep te doen op de schaalomvang en flexibiliteit van de publieke cloud door hen geïntegreerde beveiliging te bieden in combinatie met overzicht en grip op hun infrastructuur op locatie. De marktplaats Google Cloud Launcher biedt toegang tot betrouwbare zakelijke applicaties en dienstverleners met in de praktijk geteste oplossingen die met Google Cloud zijn geïntegreerd.

Beveiliging en geautomatiseerde beleidsregels
Cloud computing is belangrijk voor de digitale transformatie. Voor bedrijven die hun applicaties van datacenters op locatie overzetten naar publieke clouds om te profiteren van flexibiliteit en schaalbaarheid, is het van cruciaal belang om grip op de beveiliging te houden en op basis van consistente beleidsregels te werken. Het beschermen van uiterst dynamische multi-cloudomgevingen vraagt om een Security Fabric met hecht geïntegreerde beveiligingsfuncties en netwerktechnologieën die informatie over geavanceerde bedreigingen uitwisselen en in real time geautomatiseerde tegenmaatregelen treffen.

Fortinet werkt samen met partners als Google Cloud om organisaties te helpen om hun bedrijfsvoering sneller te digitaliseren door een beroep te doen op cloud computing. Het zorgt daarbij voor consistente beveiliging en geheimhouding van klanten- en bedrijfsgegevens in de cloud. De Fortinet Security Fabric biedt daarbij een centraal overzicht van de Fortigate Virtual Machine en andere beveiligingsapplicaties in Google Cloud, op locatie en in hybride cloud-omgevingen.

De FortiGate Virtual Machine is per direct verkrijgbaar op basis van BYOL via de marktplaats Google Cloud Launcher. Ze bieden gebruikers van Google Cloud geavanceerde bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs. Daarnaast maken ze gebruik van FortiOS, het brancheleidende besturingssysteem voor IT-beveiliging. Dit biedt organisaties uitgebreide grip op de beveiliging, een overzicht van alle workloads en mogelijkheden voor het beheer van fysieke, gevirtualiseerde en cloud-omgevingen.

Vincent Zeebregts, country manager Nederland bij Fortinet: “De meeste bedrijven doen een beroep op de cloud om sneller te kunnen groeien en de realisatie van hun digitale strategie dichterbij te brengen. Daarmee groeien de eisen die aan hun cloud-infrastructuur worden gesteld. De capaciteit moet automatisch, on demand en veilig kunnen opgeschaald wanneer de bedrijfsvoering daarom vraagt. Dit maakt de transformatie van de beveiliging tot een eerste vereiste voor multi-cloudnetwerken. Dankzij onze samenwerking met Google Cloud kunnen we het uitgebreide overzicht, de geïntegreerde bedreigingsdetectie en de geautomatiseerde incidentrespons van Fortinet naar gebruikers van Google Cloud brengen.”

Klik hier voor meer productnieuws.

Naar boven