caas-content

GroupSecure: ‘”Mojo Networks is meer dan wifi”

groupsecure

Mojo Networks biedt access points voor een stabiel én veilig wifi-netwerk. Dat is ook interessant voor security resellers, zoals GroupSecure.

Mojo Networks biedt access points waarmee klanten een zeer stabiel én veilig wifi-netwerk bezitten. De access points van Mojo voor wifi-netwerken beschikken over een rijke functionaliteit, en zijn eenvoudig te beheren vanuit de cloud. Het unieke van Mojo is dat de nadruk zwaar op de beveiliging ligt. De oprichters van Mojo Networks zijn specialisten op het gebied van IT-beveiliging en die expertise zit ingebakken in de producten die het bedrijf levert. Daarom zijn de producten van Mojo ook zeer interessant voor security resellers, zoals ICT-dienstverlener GroupSecure.

Florian Brouwers GroupSecure

Florian Brouwers, sales manager bijICT-dienstverlener GroupSecure:“Een half jaar geleden demonstreerde Contec ons de access points van Mojo. We hadden in eerste instantie geen interesse om een wifi-oplossing in ons portfolio op te nemen, want onze expertise ligt op het gebied van netwerkbeveiliging. Maar tijdens de demo werden we gelijk enthousiast. De beveiligingsfuncties van de access points zijn namelijk indrukwekkend. De access points kunnen al ‘in de lucht’ zien dat er gebruikers of apparaten in de buurt zijn die de netwerkbeheerder niet op het wifi-netwerk wil toelaten. Ze maken het ook mogelijk dat organisaties een exclusief wifi-netwerk opzetten voor een bepaalde zone. Als er dus een kwaadwillende ‘roque access point’ wordt geactiveerd, die mogelijk data van het netwerk wil halen, zorgt Mojo ervoor dat deze access point continu gestoord wordt en geen connectie maakt met de apparaten van gebruikers.”

NadatICT-dienstverlener GroupSecure de oplossing van Mojo in hun eigen bedrijfspand had getest, werden de consultants getraind door Contec en spraken ze met het salesteam van Mojo. Brouwers: “ We hadden wat voorbehoud over het feit dat het een cloudoplossing is, daarmee heb je nu eenmaal minder grip op wat er gebeurt. Maar Mojo legt veel nadruk op security en het is bewezen dat het werkt. We weten dat dit een goed dichtgetimmerd product is waarbij de beveiliging van alle data die over het wifi gaat, gegarandeerd is.”

De praktijk wees al snel uit dat klanten interesse en behoefte hebben aan beveiligd wifi. “Drie maanden na de training vertelde een healthcare-klant dat ze op het gebied van wifi-beveiliging méér wilden doen. Gelukkig stonden we dus al in de startblokken. Na een geslaagde Proof-of-Concept hebben we er 65 access point neergezet. Recentelijk hebben we ook een woningstichting en twee gemeentes met Mojo access points beveiligd. We verwachten daarnaast binnen afzienbare tijd een grootzakelijke klant op te tekenen. Bij onze klanten is er duidelijk vraag naar deze techniek.”

Behalve dat de wifi access points een hoge mate van beveiliging bevatten, biedt de oplossing nog een voordeel. Brouwers: “Mojo heeft goed begrepen dat troubleshooting niet te lang moet duren. Klanten roepen vaak: ‘het wifi doet het niet’. Het is dan aan de IT-beheerder om snel uit te zoeken wat er aan de hand is. Met Mojo Aware kan je realtime precies zien wat er aan de hand is, én je krijgt advies over hoe je het probleem op moet lossen. Dat is ideaal.”

Naar boven