Information Management

Kaseya Unified Backup biedt MSP’s back-ups en bedrijfscontinuïteit

kaseya unified backup

Kaseya Unified Backup combineert back-up, ransomwaredetectie en cloudgebaseerde disaster recovery combineert één appliance.

Kaseya introduceert Kaseya Unified Backup, een oplossing op basis van Unitrends MSP die back-up, ransomwaredetectie en cloudgebaseerde disaster recovery combineert één appliance.

De combinatie van Kaseya Unified Backup (KUB) en Kaseya Cloud Backup biedt klanten een integrale oplossing met de keuze om back-ups te maken met de appliance of in de cloud. KUB is het gevolg van 25 jaar ervaring van Unitrends op het gebied van oplossingen voor bedrijfscontinuïteit en disaster recovery (BCDR) voor grote ondernemingen. Kaseya Unified Backup biedt MSP’s toegang tot diensten via één beheerconsole.

Met Kaseya Unified Backup kunnen MSP’s volgens Kaseya afstappen van het gebruik van meerdere applicaties voor het beheer van back-ups voor klanten. Een overzichtelijk dashboard biedt toegang tot functionaliteit voor het oplossen van specifieke problemen. Dit dashboard is geïntegreerd met VSA, het remote monitoring & management-platform (RMM) van Kaseya, en biedt toegang tot waarschuwingen, rapporten en functies voor het beheer van policy’s. Het dashboard is daarnaast speciaal ingericht voor het uitvoeren van geautomatiseerde tests van de herstelprocedures. Dit is een cruciaal aspect van een betrouwbare disaster recovery-oplossing, dat volgens Kaseya vaak over het hoofd wordt gezien.

Kaseya Unified Backup biedt MSP’s onder meer:

  • Snel herstel van storingen: gebruikers kunnen een beroep doen op de kracht van een appliance voor snel lokaal herstel. Fail-over op locatie reduceert de ongeplande downtime en zorgt voor vrijwel naadloos herstel na een storing. Klanten van MSP’s kunnen op deze manier in minder dan een uur tijd hun bedrijfsactiviteiten hervatten.
  • Intelligente waarschuwingen: minder tijd besteden aan het oplossen van problemen betekent minder investeringen en een lagere total cost of ownership. De integratie van Kaseya Unified Backup met VSA en BackupIQ (de door kunstmatige intelligentie ondersteunde takenlijst en back-upadviseur van Unitrends) zorgt ervoor dat de belangrijkste problemen in kaart worden gebracht, zodat MSP’s erop kunnen vertrouwen dat hun technici zich altijd bezighouden met de juiste problemen.
  • Centraal beheer: het gebruik van één appliance, één cloud en één dashboard die rechtstreeks met VSA zijn geïntegreerd, draagt bij aan een uiterst eenvoudige implementatie. MSP’s krijgen overzicht op hun volledige back-upomgeving, zodat ze alles centraal kunnen beheren en bewaken. Daarmee besparen ze zowel tijd als personeelskosten.
  • Rapportage: KUB verzendt automatisch rapporten naar klanten om hen de gemoedsrust te bieden, dat hun bedrijfsvoering niet te lijden krijgt onder onderbrekingen.
  • Nieuwe kansen: MSP’s kunnen hun activiteiten uitbreiden en profiteren van optimale winstmarges door klanten flexibele BCDR-diensten aan te bieden, die op elk budget aansluiten.

“Kaseya Unified Backup is een natuurlijke evolutie van het Kaseya IT Complete-platform”, zegt Fred Voccola, CEO van Kaseya. “Als aanbieder van het enige geïntegreerde groeiplatform voor de MSP-sector hebben we de verantwoordelijkheid om voortdurend nieuwe en effectieve oplossingen te ontwikkelen, die onze klanten in staat stellen om hun dienstenaanbod uit te breiden. KUB geeft blijk van onze toewijding aan open platforms. Deze oplossing vormt de laatste aanvulling op ons productaanbod, dat MSP’s toegang biedt tot de beste technologieën in hun soort. Het stelt MSP’s in staat om snel en eenvoudig nieuwe diensten te introduceren, die direct een positieve uitwerking hebben op hun bedrijfsresultaat. We zien het als een voorrecht om MSP’s te helpen om succes te boeken en hebben het geluk om in Unitrends MSP een uitstekende partner te hebben gevonden om deze nieuwe oplossing aan te bieden.”

Naar boven