Networking

Lancom onthult nieuwe 1900-serie routers

lancom

Lancom Systems presenteert de eerste modellen uit een nieuwe serie zakelijke routers. Deze bieden VPN-verbindingen via VDSL, LTE, glasvezel- of kabelinternet.

Lancom Systems presenteert de eerste modellen uit een nieuwe serie zakelijke routers. Deze bieden VPN-verbindingen via VDSL, LTE, glasvezel- of kabelinternet. Alle modellen kunnen desgewenst worden beheerd via de Lancom Management Cloud. Dit maakt het volgens de leverancier mogelijk om met een simpele muisklik veilige VPN-verbindingen op te zetten op basis van de laatste Software-Defined WAN (SD-WAN)-technologie.

Het paradepaardje van de nieuwe serie is de multi-WAN VPN-gateway Lancom 1900EF. Deze maakt het mogelijk om flexibel gebruik te maken van uiteenlopende typen internetverbindingen via één apparaat. Hiertoe bundelt de gateway elke gewenste DSL- of kabelmodem of snelle glasvezelverbinding via twee Gigabit Ethernet WAN-poorten, waaronder een SFP/TP-combinatiepoort.

Het zustermodel Lancom 1906VA-4G is voorzien van twee geïntegreerde ADSL2+- en VDSL2-aansluitingen, twee Gigabit-WAN-poorten en een 300 MBit/s LTE Advanced-modem met multi-SIM-ondersteuning als stevige reserveoptie. Vier Gigabit Ethernet-schakelpoorten bieden een keur aan aansluitingsmogelijkheden voor LAN-componenten. De Lancom 1906VA voorziet in dezelfde aansluitingsmogelijkheden, maar maakt geen gebruik van de LTE-modem. Beide modellen bevatten bovendien vier analoge en twee ISDN-poorten, een geïntegreerde Voice Call Manager en Session Border Controller.

Alle modellen kunnen dankzij speciale load balancing gebruikmaken van vier internetverbindingen. Dit draagt bij aan maximale bandbreedte en een optimale verdeling van de takenlast. Wat virtualisatie betreft bieden de routers ondersteuning tot 64 geïsoleerde en van elkaar gescheiden gerouteerde IP-contexten. De 25 (optioneel 50) geïntegreerde IPSec-VPN-kanalen zorgen voor optimale encryptie, veilige verbindingen voor mobiele medewerkers en bescherming van interne bedrijfsgegevens.

In combinatie met de Lancom Management Cloud (LMC) plaveien de nieuwe routers uit de 1900-serie de weg naar een efficiënte SD-WAN-infrastructuur. De VPN-functionaliteit kan met een simpele muisklik worden geactiveerd, inclusief netwerkvirtualisatie en back-ups via langeafstandsroutes. Dit maakt complexe, handmatige configuraties aan het einde van VPN-tunnels overbodig. In combinatie met de switches en draadloze oplossingen van het bedrijf, die eveneens SDN-ondersteuning bieden, kunnen bedrijven profiteren van de netwerkbrede integratie van SDN-functionaliteit (SD-WAN, SD-LAN, SD-WLAN) via een centraal platform.

Met de serie van 1900-routers introduceert de leverancier een nieuwe, volledig metalen behuizing met een modern uiterlijk en een geïntegreerde 230V-voeding. Via de bijgeleverde montagebeugel kan hij eenvoudig in elk 19 inch rack worden geïnstalleerd. Een ventilatorloos ontwerp zonder roterende onderdelen draagt bij aan een geruisloze werking en optimale storingsbestendigheid.

De routers uit de 1900-serie zijn vanaf eind februari verkrijgbaar. De prijs voor de Lancom 1900EF bedraagt 899 euro exclusief btw. De Lancom 1906VA wordt aangeboden voor een prijs van 1.199 euro exclusief btw en de Lancom 1906VA-4G voor 1.499 euro exclusief btw.

Klik hier voor meer productnieuws.

Naar boven