Praktijk

PTC zet in op abonnementslicenties voor de auto-industrie

ptc

PTC gaat autofabrikanten versneld helpen met het omzetten van hun bestaande licenties voor PTC-software naar abonnementslicenties.

PTC heeft plannen bekend gemaakt om autofabrikanten versneld te helpen met het omzetten van hun bestaande licenties naar abonnementslicenties en met de ontwikkeling van de volgende generatie auto’s door de inzet van industrieel innovatieplatform ThingWorx als productontwikkelings- en productieplatform.

PTC levert Toyota sinds 2002 zijn CAD-software Creo 3D en product lifecycle management (PLM)-software Windchill voor het optimaliseren van zijn productontwikkelingsproces en productie-efficiëntie en -kwaliteit. De autofabrikant heeft hier op diverse fronten van kunnen profiteren en is early adopter van de abonnementslicenties na recentelijk een omzettingsovereenkomst met PTC te hebben getekend. De leverancier zal samen met Toyota het gebruik van flexibele en aanpasbare abonnementslicenties uitbreiden naar locaties in het buitenland en andere bedrijfsonderdelen. Dit gebeurt in het kader van het ‘Reinventing the Way We Work’-initiatief voor de volledige Toyota Group.

PTC gelooft dat bedrijven zich op korte termijn moeten aanpassen aan zowel veranderende waarden en gedrag als aan uitdagende mileuomstandigheden. Tegelijkertijd dienen ze de kansen die het Internet of Things, kunstmatige intelligentie en andere IT-trends te bieden hebben, niet te laten ligggen. Vanuit deze gedachte voert het bedrijf zijn inspanningen op om autofabrikanten te helpen met de realisatie van hun strategieën voor wereldwijde digitalisatie. Hiertoe biedt het een reeks van diensten en technologieën aan, waaronder zijn bekroonde ThingWorx Industrial Innovation Platform. PTC is toegewijd aan het succes van Toyota en zal de autofabrikant uitgebreide ondersteuning bieden tijdens diens evaluatie van ThingWorx.

ThingWorx Industrial Innovation Platform biedt bedrijven in de auto-industrie toegang tot tools die de systeemintegratie vereenvoudigen en mogelijkheden voor de bewaking van productieapparatuur, preventief onderhoud en augmented reality-toepassingen. Bedrijven maken gebruik van dit platform om hun processen te transformeren en voordelen te behalen uit de convergentie van de fysieke en digitale wereld.

Klik hier voor meer praktijknieuws.

Naar boven