Channel nieuws

Riverbed Rise: partnerprogramma beloont alle typen partners

riverbed rise

Riverbed Rise, het nieuwe partnerprogramma van Riverbed, beloont de prestaties voor alle typen partners, businessmodellen en gebruiksvoorkeuren van eindklanten.

Riverbed lanceert Riverbed Rise, een nieuw partnerprogramma dat speciaal is afgestemd op het veranderende IT-landschap en de nieuwe manieren waarop partners in de technologiebehoeften van hun klanten voorzien.

Riverbed stapt af van een traditioneel partnerprogramma door zijn partners te belonen op basis van certificeringen en omzetniveaus. Dit gaat gepaard met hoge aanloopkosten en dwingt partners om voortdurende investeringen te doen om hun status te behouden. Riverbed ruilt dit in voor een nieuw, prestatiegebaseerd programma dat ruimte biedt voor alle typen partners, businessmodellen en gebruiksvoorkeuren van eindklanten.

Riverbed levert oplossingen die bedrijven helpen om over te stappen naar een nieuwe, softwaregedefinieerde en cloudgerichte netwerkaanpak die de ervaring van eindgebruikers verbetert. De wijzigingen die Riverbed Rise introduceert sluiten aan op de nieuwe verkoopstrategie van Riverbed. Ze dragen volgens de leverancier bij aan een hechtere samenwerking met partners bij het werven van nieuwe klanten en maken het mogelijk om meer omzet uit bestaande klanten te halen door ze nieuwe technologieën en flexibele gebruiksmodellen aan te bieden.

“Uit een preview van Riverbed Rise bleek tot mijn genoegen, dat Riverbed een vereenvoudigde en flexibeler ondersteuning voor de verdere ontwikkeling en groei van mijn onderneming omarmt”, zegt Bernard Westwood, vice-president technology operations van de BlueAlly Technology Solutions Group. “Ik ben zeer te spreken over deze veranderingen en kijk ernaar uit om samen met Riverbed snel wederzijds winstgevende resultaten te boeken.”

Riverbed heeft IT-veteraan Bridget Bisnette aangesteld als vice-president global channels & commercial sales om Riverbed Rise te beheren. De focus ligt daarbij op het bevorderen van de productiviteit van partners en het afstemmen van hun activiteiten op de verkoopstrategie van Riverbed. Bisnette is al dertig jaar actief in de IT-branche en werkte eerder voor onder meer Cisco Systems, Standard Micro Systems en AST Computers.

“Veranderingen in de verwachtingen van klanten zorgen voor een transformatie van de IT-sector”, zegt Bisnette. “Dit heeft gevolgen voor businessmodellen, verkoopprocessen en certificeringen. Dat is positief voor onze branche, omdat de focus komt te liggen op het succes van klanten en langetermijnrelaties met klanten.”

Riverbed Rise voorziet in een nieuw partnerprogramma, een nieuw partnerportaal, krachtiger marketingtools met speciale social-mediakanalen voor partners en vereenvoudigde kortingstaffels. Het draagt bij aan eenvoud, flexibiliteit en winstgevendheid, en maakt het voor partners makkelijker om hun gewenste status te bereiken en te behouden. Partners profiteren al vanaf 2 januari 2018 van deze voordelen en behouden hun huidige partnerniveau tot het einde van juli 2018. De volledige tenuitvoerlegging van Riverbed Rise gaat in augustus 2018 van start.

“De nieuwe manieren waarop eindgebruikers IT-oplossingen afnemen, verandert de economische verhoudingen binnen de IT-sector. Riverbed reageert hierop met een praktische, op partners gerichte aanpak”, zegt Kevin Rhone, directeur channel acceleration bij ESG. “Riverbed Rise helpt vooruitziende partners om deze uitdagingen aan te gaan. Het biedt hen een flexibel groeitraject en maakt hen vanuit operationeel en financieel oogpunt sterker.”

Klik hier voor meer channelnieuws.

Naar boven