Cloud

InCenter Cloud: nieuwe cloud beveiligingsdienst van Clavister

Met Clavister InCenter Cloud kunnen IT-organisaties proactief controleren hoe de configuraties van hun beveiligingsoplossingen presteren.

Clavister lanceert zijn nieuwe cloud beveiligingsdienst Clavister InCenter Cloud. Hiermee kunnen IT-organisaties de proactief controleren hoe de configuraties van hun beveiligingsoplossingen presteren.

“In het huidige intensieve netwerkverkeer vragen klanten om systemen die een brede reeks aan data verzamelen en die beschikken over de mogelijkheid om geautomatiseerd re reageren”, zegt Stefan Brodin, product manager van Clavister.

Clavister InCenter Cloud verzamelt gegevens uit alle verbindingen die lopen via de NetWall firewalls van Clavister. Deze data is beschikbaar in real-time via een intuïtieve webinterface. De dienst levert continu het benodigde inzicht om gegevens te correleren en afwijkingen te detecteren.

InCenter Cloud is daarnaast voorzien van veel functies die het werk voor de IT-beheerder efficiënter maken en de netwerkbeveiliging aantoonbaar verbeteren. IT-teams krijgen dashboards die een volledig overzicht geven van bedreigingen en aanvallen op het netwerk, inzicht bieden in verkeerspatronen en het mogelijk maken om tot aan de bron van het probleem door te dringen. Volgens Clavister levert de dienst een hoger rendement dan analysesystemen van derden doordat de producten naadloos samenwerken en vooraf geconfigureerd zijn om datalogs te begrijpen in hun de relevante context.

Clavister InCenter Cloud voorziet ook in functies voor het afstemmen van de configuratie om de beveiliging te optimaliseren. Hiertoe behoren onder meer real-time controle van de impact van afzonderlijke regels op het netwerkverkeer en van het geblokkeerde verkeer. Het vind manieren om de gebruikerservaring te verbeteren door met selectieve regels applicaties met een hoog bandbreedtegebruik te herkennen en de belangrijkheid van het verkeer vast te stellen.

Naast forensisch inzicht, loganalyses, detectie van afwijkingen door machine learning en geregelde rapportages, waarborgt de dienst ook de prestaties van de firewall en verbetert de algehele netwerkbeveiliging. IT-beheerders kunnen inzicht krijgen op basis van de specifieke beveiligingsomgeving van hun organisatie en zodoende de juiste beslissingen nemen.

Clavister biedt InCenter Cloud aan als een dienst en daardoor is het eenvoudig te implementeren binnen organisaties en door Managed Security Service Providers (MSSPs).

Naar boven