Productnieuws

EasyAccess 3.0: Identity and Access Management van Clavister

EasyAccess 3.0 van Clavister geeft gebruikers dankzij biometrische authenticatie wachtwoordloos toegang tot lokale en SaaS-applicaties.

Clavister introduceert met EasyAccess 3.0 de nieuwste versie van zijn product voor het beheren van gebruikersidentiteiten. Hiermee komt het bedrijf naar eigen zeggen tegemoet aan de toenemende complexiteit in dit beheer en het waarborgen van toegang. Deze nieuwe versie moet de ervaring van eindgebruikers en het IT-beheer verbeteren.

Volgens Gartner gebruikt in 2021 meer dan 80 procent van all organisaties software of diensten voor toegangbeheer. Dat is een toename van 55 procent vergeleken met de huidige situatie.* In 2022 zet 70 procent van alle bedrijven biometrische authenticatie in voor toegang door medewerkers, aldus het marktonderzoeksbureau. Dit gebeurt via smartphone apps, welk endpoint-apparaat hiervoor dan ook gebruikt wordt. Dat is een toename van minder dan 5 procent op dit moment.**

Wachtwoordloos
In deze snelgroeiende markt voorziet Clavister EasyAccess 3.0 in een volledig en geïntegreerd product dat aanzienlijk eenvoudiger is in het gebruik. Het geeft via single sign-on direct veilige toegang tot VPN, SaaS-diensten en lokale applicaties. In combinatie met de mobiele applicatie Clavister OneTouch voorziet de oplossing in biometrische authenticatie en maakt zo wachwoordloos gebruik mogelijk.

“IT-managers maken zich zorgen of eindgebruikers wel voldoende discipline hebben met betrekking tot hun wachtwoorden. Het grote aantal verschillende inlogprocedures maakt het complex en het is dan niet verrassend dat gebruikers het zichzelf makkelijk proberen te maken. Met Clavister EasyAccess 3.0 lossen we zowel vraagstukken voor de beveiliging als voor de ervaring van gebruikers op”, zegt Thomas Vasen, commercial solution manager van Clavister.

Eigenschappen van EasyAccess 3.0:

  • Wachtwoordloze toegang doordat eindgebruikers inloggen met biometrische authenticatie, waarbij hun smartphone een toegangstoken genereert voor lokale en SaaS-applicaties.
  • Webportaal met privilege controle. Dit verbetert de toegangsbeveiliging voor remote desktops.
  • Geïntegreerd wachtwoordbeheer neemt IT-afdelingen werk uit handen en verlaagt de kosten.

EasyAccess 3.0 is voorzien van een single-sign-on webportaal toegang geeft tot zowel lokale als SaaS-applicaties. Het portaal wordt persoonlijk ingericht op basis van de privileges van een gebruiker. Een reverse proxy biedt een extra beschermingslaag voor intranet sites. De oplossing beschikt ook over remote desktop-functionaliteit in functionality in HMTL5. Hierdoor kunnen IT-beheerders eenvoudige toegang op afstand bieden voor medewerkers, uitzendkrachten en tijdelijke werknemers. Als optie kan men Clavister EasyPassword toevoegen voor zelfvoorzienend wachtwoordbeheer.

Clavister EasyAccess 3.0 kan direct binnen de bedrijfsomgeving of in de cloud uitgerold worden of gehost worden door een Managed Security Service Provider. Het maakt integraal deel uit van het Clavister Aurora portfolio en is hierdoor nauw geïntegreerd met Clavister InCenter voor beveiligingsanalyses en met alle andere beveiligingsoplossingen van Clavister.

* Gartner: “How to Make the Right Choices for Access Management and Single Sign-On”, 13 mei 2019.
** Gartner: “Predicts 2019: Identity and Access Management”, 13 december 2018.

Naar boven