Onderzoek

Ericsson Mobility Report: 5G-adoptie nog sneller dan verwacht

ericsson mobility report juni 2019

Het Ericsson Mobility Report voorspelt tegen het einde van 2024 wereldwijd 400 miljoen extra mobiele breedbandabonnementen.

Door de snelle start en het enthousiasme voor 5G voorspelt Ericsson tegen het einde van 2024 wereldwijd 400 miljoen extra mobiele breedbandabonnementen. In de editie van juni 2019 het Ericsson Mobility Report voorspelt het bedrijf 1,9 miljard 5G-abonnementen, een toename van de 1,5 miljard ten opzichte van de voorspelling in de editie van november 2018. Dit is een stijging van bijna 27 procent.

Andere prognoses zijn ook gestegen in het Ericsson Mobility Report, met name als gevolg van de snelle 5G-opname. Er wordt verwacht dat 5G-dekking tegen het einde van 2024 zo’n 45 procent van de wereldbevolking zal bereiken. Dit zou kunnen oplopen tot 65 procent, omdat spectrum-sharing technologie 5G-implementaties op LTE-frequentiebanden mogelijk maakt.

Communicatieservice providers in verschillende markten hebben 5G ingeschakeld na de lancering van 5G-compatibele smartphones. Volgens het Ericsson Mobility Report stellen service providers in sommige markten ook ambitieuzere doelen voor de dekking van de bevolking tot 90 procent binnen het eerste jaar.

De sterke betrokkenheid van chipset- en apparaatleveranciers is ook de sleutel tot de versnelling van 5G-acceptatie, stelt het Ericsson Mobility Report. Smartphones voor alle hoofdspectrumbanden zullen in de loop van dit jaar op de markt verschijnen. Naarmate 5G-apparaten steeds beschikbaar worden en er meer 5G-netwerken live gaan, worden tegen het einde van 2019 meer dan 10 miljoen 5G-abonnementen wereldwijd geprojecteerd.

Het Ericsson Mobility Report verwacht dat de opname van 5G-abonnementen het snelste zal zijn in Noord-Amerika, met 63 procent van de geanticipeerde mobiele abonnementen voor 5G in 2024. Noordoost-Azië volgt op de tweede plaats (47 procent) en Europa op de derde plaats (40 procent).

Fredrik Jejdling, executive vice-president en head of networks van Ericsson, over het Ericsson Mobility Report: “5G gaat zeker van start en in een snel tempo. Dit weerspiegelt het enthousiasme van service providers en consumenten voor de technologie. 5G zal een positieve impact hebben op het leven van mensen en op bedrijven, door het realiseren van winsten die verder gaan dan IoT en de Vierde Industriële Revolutie. De voordelen van 5G kunnen echter alleen worden benut met de oprichting van een solide ecosysteem waarin technologie, regelgeving, beveiliging en partners uit de industrie allemaal een rol te spelen hebben.”

Het totale mobiele dataverkeer bleef volgens het Ericsson Mobility Report globaal stijgen in Q1 2019, een stijging van 82 procent ten opzichte van een jaar geleden. Naar verwachting bereikt het 131EB per maand tegen het eind van 2024, waarvan 35 procent over 5G-netwerken. Er zijn wereldwijd 1 miljard cellulaire IoT-verbindingen, een cijfer dat naar verwachting zal stijgen tot 4,1 miljard tegen het einde van 2024, waarvan 45 procent wordt vertegenwoordigd door Massive IoT. Industrieën die Massive IoT gebruiken, omvatten hulpprogramma’s met slimme meters, gezondheidszorg in de vorm van medische wearables en transport met tracking-sensoren.

Naar boven