Blogs

FileCap-licentie biedt tientallen aparte portals met eigen look & feel

filecap-licentie

Bij Contec dachten we goed na over FileCap-licentie en over wat onder de vaste abonnementsprijs valt, zegt Thomas Calf in dit blog.

Nederlanders staan erom bekend dat ze voorzichtig met geld omgaan. Dat is een heel nuttige eigenschap. De irritatie is dan ook groot als we denken een goede deal te hebben, en blijkt dat we achteraf nog extra moeten afrekenen. Je koopt een nieuwe keuken en je moet bijbetalen voor de levering. Of nog erger, je huurt een auto en je wordt gedwongen tot het afsluiten van een onnodige verzekering. Van dit soort geld-binnenharken-op-het laatste-moment word ik heel kriegelig, en ik denk velen met mij. Liever wil ik vooraf weten wat de totaalkosten zijn, zodat ik me achteraf niet bekocht voel. Daarom besteedden we bijzonder aandacht aan de FileCap-licentie.

Gelukkig zijn er ook bedrijven die het wél begrijpen. Die bijvoorbeeld de verzendkosten in de prijs verrekend hebben en geen verborgen kosten achteraf presenteren. Die je waarderen als klant en transparant zijn over hun product of dienst. Ook bij de FileCap-licentie, voor onze veilige file transferdienst, hebben we goed nagedacht over wat onder de vaste abonnementsprijs valt. Daarbij hebben we geprobeerd als klant te denken: wat zouden wij willen? Maar we gingen ook een stapje verder en vroegen ons af: waar zouden we heel enthousiast van worden?

Het antwoord was al snel gevonden: het gebruik van de FileCap-licentie moet super makkelijk zijn, de kosten staan vast en de gratis opties moeten goed passen bij wat de klant wil. Bijvoorbeeld: een automotive maatschappij heeft verschillende dealers en garages en wil hen allemaal gebruik laten maken van FileCap. Zo worden documenten met privacygevoelige informatie veilig verstuurd naar en van klanten. Maar elk van die garages en dealers wil natuurlijk zijn eigen stempel drukken op de FileCap-portal, de logo’s en kleuren moet dus makkelijk aan te passen zijn. Herkenbaarheid is namelijk van groot belang voor hun klanten. En dat snappen wij.

De moedermaatschappij schaft FileCap aan, en onder één FileCap-licentie kunnen zij tientallen aparte portals met hun eigen look & feel aanmaken. Zonder extra kosten.

Voor managed service providers (MSP’s) en resellers hebben we ook iets moois bedacht. Zij draaien FileCap op hun serveromgeving, en laten klanten gebruik maken van de veilige transferdienst. Voor hen is het natuurlijk van groot belang dat ze het aantal licenties makkelijk en snel kunnen uitbreiden. De nieuwe klant van de MSP of reseller wil niet dagen wachten. Daarom is het mogelijk om ‘onder water’ zelf het aantal licenties uit te breiden, zonder dat hiervoor extra contact met FileCap opgenomen hoeft te worden.

Zo hebben we nog meer verschillende voorbeelden van opties binnen de FileCap-licentie waar klanten blij van worden. Maar eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer: klanten willen een compleet product voor een vaste prijs. Zonder naheffing of verborgen kosten. Ik ben het er roerend mee eens, en hopelijk wordt het de nieuwe standaard in 2019!

Naar boven