Networking

Ruckus introduceert ICX 7850-switch voor 100GbE-netwerken

ruckus

Ruckus Networks maakt vandaag de lancering bekend van de nieuwe ICX 7850 switch, de nieuwe edge-to-core netwerkoplossing voor multi-gigabit netwerken.

Ruckus Networks maakt vandaag de lancering bekend van de nieuwe ICX 7850 switch, de nieuwe edge-to-core netwerkoplossing voor de komende tien jaar.

Met de ICX 7850 kunnen 10GbE, 25GbE, 40GbE, 50GbE en 100GbE netwerken worden aangelegd via al aanwezige glasvezelbekabeling. Daardoor is de switch geschikt voor de omvangrijke bedrijfsnetwerken van onderwijsinstellingen, de overheid en grote ondernemingen. Dankzij het op groei gebaseerde betaalmodel kunnen deze zakelijke netwerken blijven profiteren van de ontwikkelingen op het gebied van draadloze technologieën, zoals 802.11ax (Wi-Fi 6), IoT en LTE, en bijdragen aan de doorlopende groei van multi-gigabit netwerken.

“De steeds toenemende behoefte aan wifi-connectiviteit is een flinke belasting voor core-netwerken. Maar het bijhouden van de wildgroei aan apparaten en snelle ontwikkelingen op het gebied van draadloze technologie hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn”, aldus Siva Valliappan, vice-president van wired products bij Ruckus Networks. “De ICX 7850 switch maakt het upgraden naar multi-gigabit netwerken eenvoudig en zorgt voor lagere kosten, dankzij het snel en lineair kunnen schalen voor actuele en toekomstige netwerkbehoeften.”

Betalen op basis van groei
Dankzij de stackingmogelijkheden van de ICX 7850 kan een maximum van 12 switches worden gecombineerd, met een poortdichtheid die vergelijkbaar is met die van de traditionele switchkasten in datacenters en bedrijfsswitches. Bovendien zorgen de geavanceerde failover-functionaliteit en software-upgrades tijdens het gebruik ervoor dat downtime verleden tijd is. De SmartZone netwerkcontroller kan worden gebruikt voor het configureren, monitoren en troubleshooten van het complete portfolio van ICX switches en de draadloze access points van Ruckus. De zeer schaalbare oplossing is eenvoudig te beheren en vereist minder stroom en koeling, met lagere totale kosten als resultaat.

“We zien een duidelijke verschuiving in de richting van multi-gigabit netwerken bij bedrijven. De lancering van de Ruckus ICX 7850 komt dus precies op het goede moment”, zegt Brandon Butler, senior research analyst bij IDC. “Zakelijke netwerken worden steeds zwaarder belast door datahongerige apparaten en applicaties. Dat maakt een 100GbE-netwerkinfrastructuur steeds aantrekkelijker. De ICX 7850 en managementoplossing van Ruckus spelen daar goed op in. In combinatie met de SmartZone netwerkcontroller kunnen bedrijven access points en switches op een centrale plek beheren. Dat vereenvoudigt het netwerkbeheer en verbetert de operationele efficiëntie.”

“Onze oude core-netwerkapparatuur kon niet op tegen de eenvoudige installatie en veel kleinere footprint van de Ruckus ICX 7850”, vertelt Matt Mercer, director of network services bij Troy University. “Ons nieuwe netwerk is gebaseerd op de ICX 7850 en is klaar voor intensief gebruik door onze studenten.”

Beveiliging en encryptie
Net als de andere switches van Ruckus ondersteunt de ICX 7850 de nieuwste normen op het gebied van beveiliging en encryptie. De Amerikaanse overheid maakt al ruim 20 jaar gebruik van ICX switches, die voldoen aan de strengste eisen voor wat betreft beveiliging en certificering. Daarnaast is de ICX 7850 geschikt voor de Layer 2-beveiligingstechnologie MACsec (Media Access Control Security), die met symmetrische cryptografische sleutels zorgt voor volledige encryptie van ethernetverbindingen tussen knooppunten.

Bestaande infrastructuren
Veel organisaties, zoals onderwijsinstellingen, maken nog gebruik van oudere netwerken met OM1- of OM2-glasvezelkabels. Zij hebben optische LRM-interfaces nodig om de 10Gbps te halen die ze nodig hebben voor de hedendaagse bandbreedtebehoeften. De ICX 7850 beschermt bestaande investeringen en biedt klanten met een oudere glasvezelinfrastructuur een upgradepad dankzij de ondersteuning voor LRM-interfaces.

Naar boven